Υγεία

Το Valgomed μπορεί να μας απαλλάξει από το ενοχλητικό κότσι

Το Valgomed είναι ένας νάρθηκας που θα βοηθήσει τους ανθρώπους που έχουν σοβαρά πρόβλημα με τα πόδια τους, προβλήματα με το κότσι.

Ειδική προσφορά μόνο για σήμερα!

Παραγγείλτε τώρα

Τι είναι το κότσι; Το κότσι είναι μια παραμόρφωση που δημιουργείται στη βάση του μεγάλου δακτύλου στο πόδι. Το κυρίως πρόβλημα είναι η προς τα έξω παρέκκλιση του μεγάλου δακτύλου. Παρέκκλιση άνω των 15-20° θεωρείται παθολογική και δημιουργεί εμβιομηχανική διαταραχή στον άκρο πόδα. Μπορεί να δημιουργήσει υπεξάρθρημα στην 1η μεταταρσοφαλαγγική άρθρωση και να διαταράξει τις σχέσεις όλων των δακτύλων του ποδιού ειδικά του 2ου και του 3ου. Πολλές φορές το δεύτερο δάκτυλο παραμορφώνεται και ανεβαίνει πάνω στο πρώτο. Η έντονη παραμόρφωση του πρώτου δακτύλου δημιουργεί την έντονη εσωτερική προεξοχή η οποία σε χρόνια φάση φλεγμαίνει (ερυθρότητα, οίδημα) καθώς και γεμίζει με υγρό (φλεγμονή του ορογόνου θυλάκου της άρθρωσης). Η κατάσταση αυτή επιδεινώνεται όταν ο ασθενής φορά υποδήματα διότι η φλεγμένουσα οστική προεξοχή τρίβεται στο εσωτερικό του παπουτσιού δημιουργώντας ένα φαύλο κύκλο φλεγμονής και πόνου.

Πώς έρχονται εμφανίζονται; Ενάντια σε ότι επικρατούσε ως σήμερα τα μυτερά παπούτσια με τα ψηλά τακούνια δεν ευθύνονται για τη δημιουργία του νοσήματος. Ωστόσο τα προαναφερόμενα υποδήματα κρατούν το πόδι σε λάθος θέση διατηρώντας το μεγάλο δάκτυλο σε κλίση προς τα έξω δημιουργώντας μηχανική διάταση των μαλακών μορίων στην έσω επιφάνεια της 1ης μεταταρσοφαλαγγικής άρθρωσης. Επιπροσθέτως η πίεση που ασκούν τα στενά υποδήματα στο υπερτροφικό κότσι δημιουργούν έντονη συμπτωματολογία πόνου. Η αιτιολογία της νόσου ως σήμερα δεν έχει ταυτοποιηθεί πλήρως. Εμβιομηχανικοί, τραυματικοί και μεταβολικοί παράγοντες έχουν ενοχοποιηθεί. Το νόσημα παρατηρείται σε υψηλότερα ποσοστά σε γυναίκες. Σε πολλές περιπτώσεις το νόσημα συνδέεται με παθήσεις όπως οστεοαρθρίτιδα, ρευματοειδής αρθρίτιδα, ψωριασική και ουρική αρθρίτιδα κ.α. Η γενετική προδιάθεση αποτελεί σήμερα μια από τις επικρατούσες απόψεις αφού το νόσημα το συναντάμε σε αρκετά μέλη της οικογένειας (γιαγιά, μητέρα, κόρη). Τον τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει να εμφανίζονται διάφορα προϊόντα που μπορούν να διορθώσουν την κατάσταση, ένα από αυτά είναι το Valgomed.

Τι είναι το Valgomed

Το Valgomed, σύμφωνα με τους κατασκευαστές αποτελείται από ένα μοναδικό νάρθηκα που εφαρμόζεται στο πόδι. Είναι κατασκευασμένο από υποαλλεργική σιλικόνη ελαστικό, ο ρόλος του είναι να προστατεύει το δέρμα από εξανθήματα, ερεθισμό και να σταματά τον πόνο και τη δυσφορία όταν περπατάμε.

Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν πολλές λύσεις για αυτό και για κάποιους η επιλογή της λύσης μπορεί να είναι δύσκολη. Προσωπικά εγώ βρίσκω το Valgomed ένα χρήσιμο προϊόν που έχει καλά αποτελέσματα και θα μιλήσουμε αμέσως γιατί. Το πρώτο πράγμα που βρίσκω ενδιαφέρον είναι ότι σε αντίθεση με άλλα προϊόντα το Valgomed δεν απαιτεί χειρουργική επέμβαση ή φάρμακα. Είναι ένα απλό ελαστικό υλικό που το βάζουμε στο πόδι μας και λόγω του σχήματός του μπορούμε να φορέσουμε οποιοδήποτε είδους παπουτσιού, χωρίς φαίνεται το κότσι.

Πώς να χρησιμοποιήστε το Valgomed

Πώς να χρησιμοποιήσετε αυτό το προϊόν; Είναι απλό, το φοράτε στο πόδι με το κότσι. Στο πακέτο θα βρείτε δύο νάρθηκες για αυτούς που ίσως έχουν κότσι και στα δύο πόδια και έτσι δεν πρέπει να αγοράσουν δύο προϊόντα. Οι κατασκευαστές συνιστούν ότι μετά την εφαρμογή του στο πόδι, δεν πρέπει να το κρατήσετε πάνω από 6-10 ώρες την ημέρα. Από τα σχόλια που κατάφερα να διαβάσω, συνειδητοποίησα ότι μετά από περίπου 14 ημέρες (2 εβδομάδες) η κατάσταση αρχίζει να βελτιώνεται και το κότσι αρχίζει να εξαφανίζεται. Επειδή είναι ένα νέο προϊόν δεν βρήκα πολλά σχόλια για αυτό, αλλά αυτά τα λίγα λένε ότι το Valgomed είναι ένα προϊόν που κάνει αυτά που λένε οι κατασκευαστές, φυσικά, αν το χρησιμοποιήσετε σωστά.

Παρατήρησα κάπου στην επίσημη ιστοσελίδα του Valgomed ότι οι πελάτες που δεν είναι ευχαριστημένοι με το προϊόν, μπορούν να το επιστρέψουν εντός 30 ημερών από την παραλαβή του. Αυτό αποδεικνύει τη σοβαρότητα τους, αν και ειλικρινά δεν βλέπω για ποιο λόγο να θέλεις να επιστρέψεις ένα τέτοιο προϊόν.

Τι μας προσφέρει το Valgomed

Για τους περισσότερους που έχουν κότσι στο ένα η στο άλλο πόδι είναι πολύ δύσκολο να βρουν παπούτσια που ταιριάζουν. Γι’ αυτό το Valgomed εκτός από το ότι σας βοηθά να απαλλαγείτε από τα κότσια, προσφέρει και τα εξής πράγματα:

  • Μετά την εφαρμογή, το δάχτυλο θα πάρει τη σωστή θέση
  • Μπορεί να φορεθεί με οποιοδήποτε τύπο υποδημάτων, χωρίς να φαίνεται
  • Εξαλείφει τον πόνο και την δυσφορία κατά το περπάτημα
  • Λόγω του ελαστικού υλικού, εμποδίζει την εμφάνιση κάλων και άλλων προβλημάτων

Πέρα από όλα αυτά, παρατήρησα κάτι πολύ σημαντικό. Στην επίσημη ιστοσελίδα τους μας παρουσιάζουν ένα πιστοποιητικό έγκρισης. Με αυτό το πιστοποιητικό μας δείχνουν ότι είναι σοβαροί, εγώ τουλάχιστον είμαι σίγουρος ότι όντως αυτό το προϊόν έχει ελεγχθεί σωστά.

Ποια είναι η γνώμη σας για το Valgomed

Αν θέλετε να προσθέσετε κάτι για αυτό το προϊόν, αφήστε σχόλια παρακάτω. Κάθε σχόλιο είναι ευπρόσδεκτο. Και αν υπάρχουν αυτοί που έχουν χρησιμοποιήσει το προϊόν και θέλουν να μοιραστούν κάτι μαζί μας σας παρακαλώ να αφήσετε ένα σχόλιο!

Ειδική προσφορά μόνο για σήμερα!

Παραγγείλτε τώρα